Over

Mirjam Leeflang (1969) studeerde in 2016 af aan de fotovakschool Stichting Statief te Utrecht.

Mirjam houdt van mensen! En die fotografeert ze dan ook het liefst. Piepklein of juist al flink op leeftijd en alles er tussen in. Elk mens is interessant. Elke foto vertelt een verhaal. En die verhalen, die vertelt Mirjam graag.

Mirjam werkt het liefste op locatie en met het bestaande licht. De wisselende locaties, de sfeer, het licht van dat moment: het wordt allemaal gebruikt als een uniek element in de foto en in de uiteindelijke serie.

In december 2018 verscheen haar boek ‘HART VOOR LEF’, een documentaire over doorbijten, respect en gezelligheid tijdens de woerdense freerun-trainingen van Pepe Pont (link).

Mirjam maakt ook beeldverhalen voor bedrijven. Voor de Boltongroep werd een jubileumboek, gemaakt met daarin een uitdagende mix (documentair, reportage, portretten-op-locatie, interieur) van fotografische discipline’s.

Verder maakt Mirjam van alle denkbare situaties reportages: bijzondere momenten (mooi of moeilijk), huwelijk, geboorte, kinderfeestjes, of juist hele gewone dingen.

Mirjam geeft les aan studenten van fotoschool Stichting Statief en maakt op vrijwillige basis beeldverhalen voor goede doelen in binnen- en buitenland.